Sposób przygotowania:
Kluseczki ziemniaczane z warzywami i seremETAP 1:
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wystudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Podzielić na 4 równe części. Jedną wyjąć i rozłożyć równomiernie na pozostałych ziemniakach. W puste miejsce nasypać tyle mąki ziemniaczanej żeby był równy poziom z ziemniakami. Dodać szczyptę soli i zagnieść ciasto.
Z ciasta odrywać malutkie kawałki i formować kuleczki. Kuleczki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Brokuły ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić mrożone warzywa. Smażyć pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Dodać podzielone na kawałki brokuły. Wymieszać i przesmażyć. Posypać bułką tartą. Dodać kluseczki. Wymieszać. Smażyć razem kilka minut.
Posypać startym żółtym serem. Podawać na gorąco.