Sposób przygotowania:
Bliny królewskie.
Mięso doprawiamy jak na kotlety, dajemy namoczoną bułkę, jajko i więcej czosnku oraz czarnego pieprzu niż zazwyczaj. Ta potrawa jest dobra jeśli nadzienie jest dość wyraziste. Przygotowane mięso odstawiamy aby sobie naszło, a my bierzemy się za tarcie ziemniaków na placki. Dodajemy: sól, pieprz, mąkę i jajko i dokładnie mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy porcje na placki i smażymy...ale tylko z jednej strony. Blada strona pójdzie do środa, chodzi o to aby tylko placki się ścięły. Porcje powinny być w miarę równe, a placki jednakowego kształtu, aby nam później do siebie pasowały i ma nam wyjść liczba parzysta. Na dużej blasze układamy placki jak wcześniej wspomniałam...jasną stroną do góry. Na każdy taki placek nakładamy porcję mięsa i delikatnie rozpłaszczamy. Przykrywamy resztą placków i też należy pamiętać, że jasnym do środka. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 20 - 30 minut. Doskonale smakują z surówką jak i z keczupem.