Sposób przygotowania:
Bliny ziemniaczane z farszem
Drożdże rozetrzeć z cukrem,rozpuścić w 3/4szkl.letniej wody,wsypać mąkę,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,kiedy ciasto podwoi swoją objętość,dodać do nich kefir,starte ziemniaki,wymieszać i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 20min.rozgrzać patelnię i przesmarować ją olejem,porcję ciasta rozsmarować na niej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoto.Słonecznik uprażyć na suchej patelni,ostudzić.Twaróg rozgnieść widelcem,wymieszać z kefirem,oliwą,słonecznikiem i ziołami,doprawić do smaku solą i ziołowym pieprzem.Bliny smarować farszem i zwinąć w rulony,poukładać je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,przykryć i zapiekać ok.10min.w 200"C.
msewka
Doro
paula20248
paula20248
jovi
Muzykus
Jutro zrobię Twoje bliny.
Mirka227
5!
góralka