Justaa555

Justaa555

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do smaku oprócz pokruszonych herbatników można dodać bakalie.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dkg mleka w proszku
  • herbatniki

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Do garnka wrzucić masło, cukier, kakao, wode i podgrzać na wolnym ogniu. Gdy masa zagotuje się to odstawić i wsypywać stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając. Po dodaniu mleka, wcześniej pokruszone herbatniki dodać do masy i wymieszać. Całość wyłożyć na blachę i zostawić w lodówce, aż stwardnieje.