Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy.
Do rondla wlewamy wodę,wkładamy margarynę,cukier,cukier waniliowy i kakao.Mieszając podgrzewamy masę na małym ogniu.
aż całkowicie się roztopi ,ostudzamy.Wsypujemy mleko w proszku i mieszamy na gęsto,gładką masę.Dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie,jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Wkładamy masę do podłużnej,wyłożonej nałuszczonym pergaminem.Wstawiamy masę na kilka godzin do lodówki,żeby zgęstniało. Smacznego !
aż całkowicie się roztopi ,ostudzamy.Wsypujemy mleko w proszku i mieszamy na gęsto,gładką masę.Dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie,jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Wkładamy masę do podłużnej,wyłożonej nałuszczonym pergaminem.Wstawiamy masę na kilka godzin do lodówki,żeby zgęstniało. Smacznego !