Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Blok czekoladowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla sześciu osób....

Blok czekoladowy.

Składniki:

Blok czekoladowy.

 

  • 1/2szklanki wody
  • kostka margaryny
  • 1/2szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżki kakao
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 3paczki herbatników
  • rozdrobnione bakalie(figi,rodzynki)

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy.
Do rondla wlewamy wodę,wkładamy margarynę,cukier,cukier waniliowy i kakao.Mieszając podgrzewamy masę na małym ogniu.
aż całkowicie się roztopi ,ostudzamy.Wsypujemy mleko w proszku i mieszamy na gęsto,gładką masę.Dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie,jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Wkładamy masę do podłużnej,wyłożonej nałuszczonym pergaminem.Wstawiamy masę na kilka godzin do lodówki,żeby zgęstniało. Smacznego !

Tagi:

bakalie