AVE DII

AVE DII

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny blok czekoladowy. Formy na blok możecie użyć dowolnej, wtedy będziecie mieć inny kształt kawałków.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • Składniki:

 

  • 250 g masła
  • 500 g mleka w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 1,5 szklanki cukru lub cukru pudru
  • 6 łyżek kakao
  • ok. 450 g herbatników

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Przygotowanie: Do rondelka wlać wodę, dodać masło i podgrzewać do czasu aż się roztopi. Potem dodać też cukier i mieszać, aż się roztopi. Na koniec do rondelka dodać kakao, zamieszać i odstawić by masa przestygła. Herbatniki rozdrobnić i przełożyć do miski, dodać do nich masę kakaową i mleko w proszku. Całość zmiksować. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę. Na koniec włożyć blachę do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Po kilku godzinach wyjąć ciasto z formy, zdjąć papier i pokroić blok czekoladowy na kawałki. Smacznego