Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Blok czekoladowy jest deserem dla wielbicieli słodkości.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 12,5 dag margaryna,
  • 3 łyżeczki kakao,
  • 30 dag mleko w proszku,
  • 0,5 szklanki woda,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 1 opakowanie rodzynki,
  • 2 opakowania herbatniki

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.Zobacz więcej