Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niesamowicie smaczny blok czekoladowy jest łatwy i szybki do przyrządzenia, tylko trzeba długo czekać aż zastygnie.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Mleko wlałam do garnka, dosypałam do niego cukier i kakao, i dodałam margarynę. Całość gotowałam na małym ogniu aż do rozpuszczenia się i połączenia się składników, tak , aby nie doprowadzić do wrzenia. Zdjęłam garnek z ognia i stopniowo, miksując, dodałam mleko w proszku. Miksowałam aż powstała gęsta masa. Dodałam do niej pokruszone herbatniki i rodzynki. Masę wylałam do formy na keksa wyłożonej folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na kilka godzin do stężenia.

Tagi:

bakalie