Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy
I
roztopić margarynę, dodać wodę cukier i cukier waniliowy i zagotować
II
wszystkie te składniki przesiać i połączyć ze sobą.
Do I dodać II mieszać cały czas na małym ogniu. Polecam mleko z kakaem i kawą dodawać stopniowo, żeby nie porobiły się grudki. Masa będzie szybko gęstniała.
Można dodać na końcu herbatniki, rodzynki, orzechy.
Po wymieszaniu wyłożyć na blachę wyścieloną folią aluminiową najlepiej wąską taką jak do piernika, poczekać aż wystygnie i wstawić do lodówki na ok pół godziny.
roztopić margarynę, dodać wodę cukier i cukier waniliowy i zagotować
II
wszystkie te składniki przesiać i połączyć ze sobą.
Do I dodać II mieszać cały czas na małym ogniu. Polecam mleko z kakaem i kawą dodawać stopniowo, żeby nie porobiły się grudki. Masa będzie szybko gęstniała.
Można dodać na końcu herbatniki, rodzynki, orzechy.
Po wymieszaniu wyłożyć na blachę wyścieloną folią aluminiową najlepiej wąską taką jak do piernika, poczekać aż wystygnie i wstawić do lodówki na ok pół godziny.