Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Blok czekoladowy (chałwa)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Blok czekoladowy (chałwa)

Blok czekoladowy (chałwa)

Składniki:

Blok czekoladowy (chałwa)

 

  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanka wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 2-3 paczki herbatników

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy (chałwa)
Wszystkie składniki zbieramy i wkładamy do garnka i gotujemy przez 5 do 10 minut. Następnie lekko trzeba ostudzić. Do tej masy wsypujemy mleko w proszku i pokruszone herbatniki. Po przetworzeniu wstawić do lodówki. (średnia tortownica)

Tagi:

chałwa