Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z orzechamiWykonanie bloku z orzechami:
Do garnka włożyłam kostkę ( 250 g ) margaryny, dodałam wodę, ksylitol i błonnik kakaowy. Całość mieszałam do rozpuszczenia i połączenia składników. Zostawiłam płynne składniki do ostudzenia.
Kiedy składniki ostygły wsypałam partiami mleko granulowane i miksowałam na jednolitą masę.
Po zmiksowaniu mleka z płynnymi składnikami dodałam pokruszone herbatniki. Całość wymieszałam.
Orzechy włoskie tłuczkiem lekko potłukłam i pokruszyły się. Przełożyłam pokruszone orzechy na dno silikonowej formy. Na nie przełożyłam miękki blok czekoladowy, docisnęłam i wstawiłam do lodówki na 6 godzin.
Teraz można jeść :)
Porada:
Polecam na dno foremki wysypać orzechy włoskie,wtedy po wyciągnięciu masy z formy pięknie się prezentuje.