Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z orzechamiPrzygotowanie masy:
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z wodą. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Mieszając rozpuszczamy wszystko.
Przygotowanie masy z kakao:
Do rozpuszczonych składników dodajemy kakao i mieszając energicznie łączymy wszystko.
Ściągamy z ognia. Studzimy aby masa była letnia.
Przygotowanie masy z mlekiem w proszku:
Do letniej masy z kakao dodajemy mleko w proszku. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.
Etap końcowy:
Do zmiksowanej masy dodajemy posiekane orzechy i kuleczki herbatnikowe w czekoladzie. Mieszamy dokładnie razem.
Do keksówki wyłożonej folią spożywczą wykładamy masę. Lekko ją uciskamy . Ładnie wyrównujemy wierzch i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Kroimy po zastygnięciu w grube plastry.