Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Blok kakaowy z suszonymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwy do przygotowania i rewelacyjny do kawy.

Blok kakaowy z suszonymi owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blok kakaowy z suszonymi owocami

 

Sposób przygotowania:

Blok kakaowy z suszonymi owocami
Mleko w proszku wymieszać z kakao. Śliwki i morele pokroić w kostkę. Mleko, przeciętą wzdłuż laskę wanilii, cukier i margarynę włożyć do garnka, zagotować, przestudzić. Wyjąć laskę wanilii wsypać mleko w proszku z kakao, wymieszać. Następnie dodać pokruszone herbatniki, spirytus, owoce i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć na przygotowany wafel, wyrównać, przyłożyć drugim waflem, obciążyć deseczką i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić po dokładnym ostudzeniu i stężeniu.
Blok kakaowy z suszonymi owocami
Suszone owoce pokroić w kostkę a herbatniki pokrószyć
Blok kakaowy z suszonymi owocami
Do przestudzonego mleka z margaryną i cukrem dodać mleko w proszku z kakao
Blok kakaowy z suszonymi owocami
Wsypać przygotowane suszone owoce i herbatniki
Blok kakaowy z suszonymi owocami
Wymieszać wyłożyć na jeden andrut i przykryć drugim

Tagi:

śliwki