Sposób przygotowania:
Tarta z rabarbarem i owsianą kruszonką
1. Mąkę przesiać, zrobić dołek, wbić jajko. Następnie dodać masło, posiekać nożem. Dodać cukier puder oraz śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie wylepić dno i boki formy na tartę, nakłuć widelcem. Obciążyć np. ziarnami fasoli. Piec ok. 15min w temp. 180st. 2. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, rabarbar oczyścić. Pokroić w kostkę. Zmieszać z cukrem, mąkami oraz cynamonem. Odstawić na 15min, by owoce puściły sok. Następnie wyłożyć na podpieczony spód. 3. Masło stopić, wszystko przełożyć do blendera i zmiksować. Gotową kruszonką posypać wierzch ciasta. Piec ok. 40-25min w temp. 180st.
zbysiowa
mysza75
czekoladka_m