paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Bób w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bób gotowany polany sosem ze śmietany boczku i cebulki.

Bób w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bób w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Bób w sosie śmietanowym
Bób ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić talarki a boczek w małą kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek oraz cebulkę. Później dodać śmietanę, rozgnieciony czosnek i posiekaną natkę pietruszki około 2 łyżki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos gotować na małym ogniu jeszcze około 3 minut. Bób po wyłożeniu na talerze polać sosem .Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Bób w sosie śmietanowym
Bób ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić.
Bób w sosie śmietanowym
Cebulę pokroić talarki a boczek w małą kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek oraz cebulkę.
Bób w sosie śmietanowym
Później dodać śmietanę, rozgnieciony czosnek i posiekaną natkę pietruszki około 2 łyżki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

bób