Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Roladki są o tyle ciekawym daniem, że można w nie zawinąć to, na co aktualnie mamy ochotę, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami

Składniki:

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami

Mięso

Nadzienie

  • 2 plasterki sera pleśniowego
  • 1/4 małej czerwonej cebuli
  • 2 kawałki suszonych pomidorów

Panierka

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami

ETAP 1:

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami
Lekko rozbite mięso przyprawiamy z obu stron

Filet z kurczaka dzielimy wzdłuż na dwie części. Delikatnie rozbijamy i oprószamy z obu stron solą, pieprzem i lubczykiem.

ETAP 2:

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami
Na mięsie układamy ser, cebulę i suszone pomidory

Na jednym z końców mięsa kładziemy po plasterku sera pleśniowego, 1/8 cebuli i kawałku suszonego pomidora.

ETAP 3:

Roladki z serem pleśniowym, cebulą i pomidorami
Zwinięte roladki panierujemy i smażymy na oleju

Każdą roladkę ciasno zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor (na wolnym ogniu).