Sposób przygotowania:
Boczek faszerowany
Posiekana cebule zeszkli na polowie smalcu.Dodaj poszatkowana kapuste i dus 15 min.Dopraw sola,pieprzem i kminkiem.Dodaj wysisnieta z oslonek watrobianke.Mase dokladnie wymieszaj,zdejmi z ognia.Skörke boczku ponacinaj w kratke,mieso przetni w poprzek tak by powstal duzy plat.Natrzyj wnetrze sola,pieprzem i czosnkiem.Odstaw na godzine do lodöwki.Nastepnie posmaruj farszem cala powierzchnie pozostawiajac po 2 cm wolnego brzegu.Zwin scisla rolade.Zwiaz nicia.Boczek obsmaz na pozostalym smalcu.Oblöz oczyszczina wloszczyzna,podlej bulonem:Wstaw do piekarnika nagrzanego do 250°C i piecz 20 min.nastepnie zmniejsz temperature do 180°C i piecz jeszcze godzine.Od czasu do czasu podlewaj powstalym sosem.10 min. przed koncem pieczeniana wieszku rolady porozkladaj plasterki czosnku....