Sposób przygotowania:
Boczek faszerowany
Przygotować niezbędne składniki na boczek. Płat boczku należy umyć dokładnie pod bieżącą wodą , a następnie go osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, w kubeczku należy przygotować marynatę z oleju przyprawy do mięs, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli i pieprzu, bazylii, oregano i ziół prowansalskich, następnie należy dobrze natrzeć mięso i wstawić je do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin. Mięso wyjąć z lodówki i nałożyć do środka dowolny farsz. Całość zwinąć w ciasny rulon, związać cienkim sznurkiem i posmarować oliwą i posypać papryką. Włożyć do gorącego piekarnika do temperatury około 180-190 stopni C na około 1,5- do dwóch godzin, polewając wytopionym tłuszczem mięso podczas pieczenia. Wyjąć, ostudzić i kroić w plastry, układać na półmisku.
zewa
Babciagramolka
Mój błąd , że przepuściłam. W innych przepisach odrzucam zdublowane zdjecia - to nagminny problem . Już usunęłam dublety .Agnieszko- pamietaj - dodajemy zdęcia z procedury przygotowania a nie 5 ujęć tej samej fazy robienia potrawy
agnieszkalider
Dobrze, już się poprawiam
gosia56