02921

02921

Kucharz
[Przepisów: 7]

Boczek faszerowany

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

boczek faszerowany kapustą kiszoną

Boczek faszerowany

Składniki:

Boczek faszerowany

 

  • 1,5 kg boczku surowego
  • 30 dek kapusty kiszonej
  • 30 dek surowej kiełbasy
  • przyprawy sól ,czosnek ,majeranek,papryka ostra,przyprawa typu magi .

Sposób przygotowania:

Boczek faszerowany
Boczek filetujemy na trzy części ,jedną część mielimy, dwie części ,nacieramy przyprawami i pozostawić na kilka godzin . kapustę kiszoną mieszamy z.mielonym mięsem ,Na jeden płat kładziemy farsz ,przykryć następnym płatem tak żeby można zrolować włożyć surową kiełbasę zrolować owinąć sznurkiem .Piec w temperaturze 220 stopni ok 1,5 godz . Smacznego.