Sposób przygotowania:
Boczek faszerowany mięsem
1 dzień wcześniej nacieramy boczek czosnkiem (całą pałkę obieramy, gnieciemy i mieszamy z solą i pieprzem). Boczek nacinamy w kilku miejscach i nacieramy. Wkładamy na noc do lodówki.
Marchewkę obieramy i gotujemy razem z porą i piersiami z kurczaka przez 1 godzinę z dodatkiem 1 łyzeczki soli i kilkoma ziarenkami pieprzu. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości margaryny. Ugotowane mięso oraz wszystkie warzywa (razem z cebulą) mielimy w maszynce do mięsa, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy do smaku.
boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka, zawijamy, wiązemy sznurkami i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.
Marchewkę obieramy i gotujemy razem z porą i piersiami z kurczaka przez 1 godzinę z dodatkiem 1 łyzeczki soli i kilkoma ziarenkami pieprzu. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości margaryny. Ugotowane mięso oraz wszystkie warzywa (razem z cebulą) mielimy w maszynce do mięsa, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy do smaku.
boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka, zawijamy, wiązemy sznurkami i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.