Sposób przygotowania:
Boczek musztardowo - ketchupowy
Boczek umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. Po tym czasie dno pojemnika próżniowego posmarować 1/2 marynaty, na nią położyć boczek skórą do dołu i posmarować górę resztą marynaty. Naczynie zakryć, odessać powietrze i wstawić pojemnik do lodówki na kilka godzin. Potem zamarynowany boczek przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i wstawić pod przykryciem do zimnego piekarnika. Zegar nastawić na 160 stopni a czas na 120 minut. Upieczony boczek wystudzić i podawać zamiast wędlin do pieczywa.
kołczu
zewa
Hi, hi monitora nie obśliń. Zapraszam na boczuś, póki moi mięsożercy się nie dopadli :)
kołczu
zewa napisał(a):
edytaha
zewa
Oj już nie ma, Kołczu zjadł połowę a resztę chłopaki na kolację.