Sposób przygotowania:
Boczek pieczony z cebulą i żubrówką
Przyprawy połączyć ze sobą. Obrany czosnek pokroić w słupki, cebule w piórka. Boczek umyć, osuszyć, dokładnie natrzeć przyprawami i naszpikować czosnkiem (w mięsie zrobić małe otworki i powsadzać w nie kawałki czosnku).
Mięso umieścić w lodówce najlepiej na całą noc (może być krócej). Po tym czasie boczek przełożyć do formy, obłożyć cebulą i podlać żubrówką.
Całość nieszczelnie przykryć folia aluminiową i piec 1,5-2 godziny w 180 stopniach.
Pod koniec pieczenia można folie zdjąć, aby mięso nabrało złotego koloru.
Mięso umieścić w lodówce najlepiej na całą noc (może być krócej). Po tym czasie boczek przełożyć do formy, obłożyć cebulą i podlać żubrówką.
Całość nieszczelnie przykryć folia aluminiową i piec 1,5-2 godziny w 180 stopniach.
Pod koniec pieczenia można folie zdjąć, aby mięso nabrało złotego koloru.