Sposób przygotowania:
Boczek pieczony w przyprawach i cebuliETAP 1:
Boczek umyć i lekko osuszyć. Ułożyć w naczyniu w którym będzie się piekł. Posypać go z każdej strony solą i pieprzem czarnym mielonym. Z wierzchu przyprawić go dodatkowo pieprzem cayenne i pieprzem kolorowym, papryką słodką w proszku i roztartym majerankiem. Przyprawy powinny być rozsypane na mięsie równomiernie, można je tez wetrzeć w mięso.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Poukładać na boczku. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
Po czym wstawić do piekarnika i upiec w temp. 180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Ostudzić w piekarniku. Wyjąć, wyciągnąć z sosu , zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce.
Kroić na plasterki jak wędlinę na kanapki.