Sposób przygotowania:
Rolowany boczek pieczony
Boczek umyć, osuszyć, po nakłuwać. Przygotować marynatę. Czosnek obrać i drobno pokroić.
Liście laurowe pokruszyć. Olej wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z każdej strony.
Zostawić w marynacie na 24 godziny. Następnie zrolować i owinąć ciasno nicią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wraz z marynatą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny, kilkakrotnie przekręcić.
Po ostudzeniu zdjąć owiązanie.
Liście laurowe pokruszyć. Olej wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z każdej strony.
Zostawić w marynacie na 24 godziny. Następnie zrolować i owinąć ciasno nicią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wraz z marynatą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny, kilkakrotnie przekręcić.
Po ostudzeniu zdjąć owiązanie.