Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Rolowany boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek pieczony jest świetny na kanapki. Pachnący ziołami, takiego w sklepie nie zalazłam więc zrobiłam.

Rolowany boczek pieczony

Składniki:

Rolowany boczek pieczony

 

Sposób przygotowania:

Rolowany boczek pieczony
Boczek umyć, osuszyć, po nakłuwać. Przygotować marynatę. Czosnek obrać i drobno pokroić.

Liście laurowe pokruszyć. Olej wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z każdej strony.

Zostawić w marynacie na 24 godziny. Następnie zrolować i owinąć ciasno nicią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę  wraz z marynatą.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny, kilkakrotnie przekręcić.

Po ostudzeniu zdjąć owiązanie.

Tagi:

mięso boczek