Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Karkówka w ketchupie z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste mięso o lekko pikantnym smaku z akcentem słodyczy. Jako dodatek delikatne warzywa, pieczone wraz z mięsem. Tak przygotowana karkówka idealnie pasuję do gotowanych czy pieczonych ziemniaków lub kaszy.

Karkówka w ketchupie z rękawa

Składniki:

Karkówka w ketchupie z rękawa

 

  • 1,5 kg karkówki wieprzowej w całości
  • 0,5 l pikantnego ketchupu
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła 82 %

Sposób przygotowania:

Karkówka w ketchupie z rękawa
Mięso umyć, osuszyć, nakłuć. Nasmarować z każdej strony ketchupem, oprószyć słodką i ostrą papryką mieloną. Karkówkę odstawić na noc do lodówki.

Warzywa obrać, umyć. Marchew pokroić w plastry, cebulę w piórka.

Warzywa wraz z karkówką umieścić w rękawie do pieczenia. Dodać masło.

Piec około 2h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.