Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Boczek pieczony wg Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na kanapki dla wielbicieli boczku :)

Boczek pieczony wg Ilony

Składniki:

Boczek pieczony wg Ilony

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony wg Ilony
Boczek nacieramy dokładnie czosnkiem. Ząbek możemy rozetrzeć i roztartym natrzeć cały boczek. Następnie boczek oprószamy obficie solą grubo mieloną, wedle uważania pieprzem mielony oraz tymiankiem suszonym. Tak przygotowany boczek układamy w blaszce wyłożonej folią aluminiową, podlewamy delikatnie wodą, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 50 minut. Następnie przykrywamy boczek papierem do pieczenia i pieczemy dalej 20- 30 minut. Smacznego :)