WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 835]

Boczek pieczony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo soczysty i aromatyczny pieczony boczek. Idealny na obiad, jak i na kanapki po dokładnym wystygnięciu.

Boczek pieczony

Składniki:

Boczek pieczony

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony
Boczek myjemy i osuszamy. W miseczce mieszamy musztardę, olej, rozdrobniony czosnek i przyprawy. Dokładnie nacieramy mięso i wkładamy do lodówki na noc.

Przed pieczeniem na mięsie układamy listki laurowe, podlewamy odrobiną wody i dokładamy kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca.

Pieczemy ok godzinę w 180 stopniach pod przykryciem, a następnie jeszcze chwilę przyrumieniamy.