lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Boczek pieczony z sosem chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Boczek pieczony z sosem chrzanowym

Boczek pieczony z sosem chrzanowym

Składniki:

Boczek pieczony z sosem chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony z sosem chrzanowym
Boczek natrzyj solą,pieprzem,papryką,czosnkiem wstaw do lodówki na parę godzin lub całą noc.Włóż go do żaroodpornego naczynia i zalej piwem.Piecz w 200 st około 1 godzinę.Chrzan drobno zetrzyj na tarce,wymieszaj z konfiturą i wyciśniętym sokiem z pomarańczy.Dopraw do smaku cukrem i solą,wymieszaj.Podawaj z upieczonym boczkiem.