Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Boczek po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Boczek po staropolsku podawać na ciepło lub zimno pokrojony w grube plastry.

Boczek po staropolsku

Składniki:

Boczek po staropolsku

 

  • 1 kg chudego boczku,
  • szklanka piwa.
  • Na marynatę:
  • 2 łyżki Musztardy Chrzanowej Galeo,
  • 4 łyżki chrzanu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 4 łyżki oleju,
  • ½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego Galeo,
  • sól,
  • łyżka Majeranku Galeo.

Sposób przygotowania:

Boczek po staropolsku
Wymieszać składniki marynaty. Posmarować nią boczek i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki. Przełożyć mięso do brytfanny i piec godzinę w temperaturze 180 st., polewając co pewien czas piwem, a potem powstającym sosem. Przełożyć boczek na półmisek.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl