Sposób przygotowania:
Boczek z cebulką
Kruszymy liść laurowy, mielimy ziele angielskie.Nacieramy boczek wszystkimi przyprawami, na wierzch układamy plasterki cebuli.Zawijamy go w folię aluminiową i wstawiamy przynajmniej na 24 godziny do lodówki.Wyjmujemy boczek. Zsuwamy cebulę na środek, dokładamy do niej pokrojoną w paski paprykę.Składamy boczek najpierw na połowę a potem bardzo mocno rolujemy.Związujemy go sznurkiem do szynki.Smarujemy go dokładnie olejem, układamy w brytfannie i pieczemy pod przykryciem około 40 minut w temperaturze 200*C.Potem go odkrywamy i pieczemy jeszcze 1 godzinę w 180*C.Co 10 minut polewamy go sosem powstałym w trakcie pieczenia. Kroimy dopiero kiedy ostygnie całkowicie. Świetnie smakuje z musztarda sarepską. Galaretka która powstaje z tłuszczu tez jest nie do pogardzenia.Smacznego!