lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Boczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepadam za grillem pyszne jest jedzonko

Boczek z grilla

Składniki:

Boczek z grilla

 

  • boczek surowy w plastrach - 2 kilogramy
  • papryka czerwona sypka - 1 szczypta
  • piwo - 0,5 l - 500 mililitrów
  • Przyprawa do mięs - 1 opakowanie
  • pieprz - do smaku - 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla
Boczek z grilla - sposób przygotowania:Boczek umyłam pokroiłam w plastry średniej grubości. Do miski wlałam piwo . Do piwa dodałam sól, pieprz,  paprykę słodką czerwoną i przyprawę do mięsa .Do marynaty włozyłam boczek na dwie godziny . Potem wyciągnęłam i na sitko dałam, rozpaliłam grilla i grillowałam. Boczek wyszedł rewelacyjny polecam.