zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Boczek z majerankiem Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczony boczek do chleba.

Boczek z majerankiem Zub3r'a Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek z majerankiem Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Boczek z majerankiem Zub3r'a
Mięso płuczemy i osuszamy. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Następnie dokładnie smarujemy keczupem i posypujemy majerankiem. Wstawiamy do lodówki na ok minimum 1 godzinę. Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzchu mięsa układamy połamane liście laurowe. Rękaw szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach. Smacznego!
Boczek z majerankiem Zub3r'a
Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i smarujemy keczupem.
Boczek z majerankiem Zub3r'a
Na boczku układamy liście laurowe i pieczemy w rękawie.