Sposób przygotowania:
Boczek z piekarnika
Czosnek rozcieramy ze solą i nacieramy płat boczku. Oprószamy dość mocno pieprzem. Od środka obsypujemy majerankiem i zwijamy w roladę.
Zawijamy folią i na noc odkładamy do lodówki.
Po wyjęciu mięso smarujemy majonezem. Można boczek obwiązać nitką. Cebulę obieramy i kroimy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy część cebuli.
Boczek kładziemy zawinięciem do dołu. Podlewamy troszkę bulionem i piec ok 90 min w 180-190 stopniach. Podlewać w czasie pieczenia wytwarzającym się tłuszczem.
Gdyby zbyt mocno się przypiekał można przykryć folią aluminiową.
Zawijamy folią i na noc odkładamy do lodówki.
Po wyjęciu mięso smarujemy majonezem. Można boczek obwiązać nitką. Cebulę obieramy i kroimy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wykładamy część cebuli.
Boczek kładziemy zawinięciem do dołu. Podlewamy troszkę bulionem i piec ok 90 min w 180-190 stopniach. Podlewać w czasie pieczenia wytwarzającym się tłuszczem.
Gdyby zbyt mocno się przypiekał można przykryć folią aluminiową.