Sposób przygotowania:
Szaszłyczki z piekarnika
Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.
Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Cebulę pokroić na kawałki.
Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.
Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.
Przygotowane szaszłyki posypać papryka i czosnkiem.
Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.
Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.
Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Cebulę pokroić na kawałki.
Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.
Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.
Przygotowane szaszłyki posypać papryka i czosnkiem.
Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.
Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.
małgosia7902
wedith1
msewka