Sposób przygotowania:
Rolada z boczku z metką wieprzową
Bułeczkę namoczyć w wodzie. Ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Bułkę odcisnąć. Metkę zagnieść z bułką i żółtkami. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Boczek opłukać, osuszyć, posmarować przygotowaną masą, zwinąć ścisło, związać nitką. Uformować pieczeń. Natrzeć solą i pieprzem. Posmarować stopioną 1łyżką masła wymieszanym z keczupem i majerankiem. Posypać płatkami migdałowymi. Pieczeń ułożyć na blasze i piec 1,5godz. Kapustę oczyścić, poszatkować, poddusić na 3łyżkach masła. Zalać rosołem, dodać kminek, przyprawić solą i pieprzem, dusić przez 30minut. Pieczeń zdjąć z blachy. Sos przecedzić, zagęścić mąką, gotować 5minut, zaciągnąć śmietaną, przyprawić na pikantnie. Boczek ułożyć z warzywami na półmisku, polać sosem.