Sposób przygotowania:
Boczek z żurainą i chrzanem
Boczek myjemy osuszamy . nacinamy wzdłuż paski i do każdego wciskamy po plasterku czosnku oraz wpychamy żurawinę . Smarujemy chrzanem z żurawiną i posypujemy dość obficie solą oraz papryką słodką , prószymy majerankiem . Gotowy boczek pieczemy w naczyniu żaroodpornym w tmp : 170 C około 1 h do 1,5 h (zależy od piekarnika ) . Po upieczeniu studzimy .
![Boczek z żurainą i chrzanem Boczek z żurainą i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-z-zuraina-i-chrzanem-129158.jpg)
![Boczek z żurainą i chrzanem Boczek z żurainą i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-z-zuraina-i-chrzanem-129159.jpg)
![Boczek z żurainą i chrzanem Boczek z żurainą i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-z-zuraina-i-chrzanem-129160.jpg)