Sposób przygotowania:
Bogracz (wersja II)
sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami:
https://gotujmy.pl/sos-pomidorowy-z-fasolka-i-pieczarkami,przepisy,69250.html
Mięso kroimy w kosteczkę, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, dodajemy łyżkę papryki ostrej, 2 łyżki papryki słodkiej, łyżką przyprawy do gulaszu, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, czosnek w plastry, ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę, paprykę konserwową w paski.
Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju ok 7 minut, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy. Jak mięso zacznie się przypiekać dodajemy sos pomidorowy (lub przecier pomidorowy rozcieńczony w szklance wody)., podsmażamy ok 7-10 minut. Zalewamy mięso wodą (ok 2-3 litrów), przyprawiamy kucharkiem, 2 łyżkami sosu sojowego, zielem angielskim, majerankiem, łyżką papryki słodkiej, ew papryką ostrą (jeśli ktoś lubi bardzo pikantną zupę). Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania robimy lane kluski (mieszamy jajka z mąką- ciasto musi być bardzo gęste, łyżeczka nakładamy ciasto, wrzucamy do zupy:), dodajemy paprykę konserwową, gotujemy 5 minut.
Gotowe!
https://gotujmy.pl/sos-pomidorowy-z-fasolka-i-pieczarkami,przepisy,69250.html
Mięso kroimy w kosteczkę, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, dodajemy łyżkę papryki ostrej, 2 łyżki papryki słodkiej, łyżką przyprawy do gulaszu, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, czosnek w plastry, ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę, paprykę konserwową w paski.
Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju ok 7 minut, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy. Jak mięso zacznie się przypiekać dodajemy sos pomidorowy (lub przecier pomidorowy rozcieńczony w szklance wody)., podsmażamy ok 7-10 minut. Zalewamy mięso wodą (ok 2-3 litrów), przyprawiamy kucharkiem, 2 łyżkami sosu sojowego, zielem angielskim, majerankiem, łyżką papryki słodkiej, ew papryką ostrą (jeśli ktoś lubi bardzo pikantną zupę). Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pod koniec gotowania robimy lane kluski (mieszamy jajka z mąką- ciasto musi być bardzo gęste, łyżeczka nakładamy ciasto, wrzucamy do zupy:), dodajemy paprykę konserwową, gotujemy 5 minut.
Gotowe!
Natala1210
Walia
Pani zima
msewka
iwi69
No wlasnie tez tak sadze.
Muzyk_Jan