eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1666]

Bogracz Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny bogracz,tym razem zamiast kluseczek dodałam makaron.

Bogracz Eli

Składniki:

Bogracz Eli

 

Sposób przygotowania:

Bogracz Eli
Wołowinę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w słupki.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym szrokim rondlu rozgrzać olej,dodać mięso i obsmażyć.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jaszcze razem smażyć aż cebula zmięknie.Do mięsa dolać wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,paprykę słodką,paprykę ostrą,pieprz,przyprawę warzywną do smaku i gotować żeby mięso było prawie miękkie.W między czasie umytą,pozbawioną szypółki i nasion paprykę pokroić w słupki a obrane i umyte ziemniaki w kostkę.Do mięsa dodać koncentrat pomidorowy,ziemniaki,paprykę,po 5 minutach makaron i gotować do miękkości.Makę wymieszać z wodą,wlać do bograczu i chwile pogotować.Bogracz ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!