Sposób przygotowania:
Bogracz Eli
Wołowinę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w słupki.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym szrokim rondlu rozgrzać olej,dodać mięso i obsmażyć.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jaszcze razem smażyć aż cebula zmięknie.Do mięsa dolać wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,paprykę słodką,paprykę ostrą,pieprz,przyprawę warzywną do smaku i gotować żeby mięso było prawie miękkie.W między czasie umytą,pozbawioną szypółki i nasion paprykę pokroić w słupki a obrane i umyte ziemniaki w kostkę.Do mięsa dodać koncentrat pomidorowy,ziemniaki,paprykę,po 5 minutach makaron i gotować do miękkości.Makę wymieszać z wodą,wlać do bograczu i chwile pogotować.Bogracz ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!
Natala1210