Sposób przygotowania:
Bogracz
Przygotowanie: cebulę i czosnek pokroić w plastry lekko przydusić na smalcu. Dodać mięso pokrojone w 1 cm sześciany, kminek i dusić. Dodać pomidor i przecier. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, seler i pietruszkę. Wszystko dusić pod przykryciem dolewając w razie potrzeby wody. Dodać resztę przypraw. Na końcu jak już cebula sie rozpuści dodać pokrojoną w kostkę paprykę i kluseczki jajeczne. (z wygniecionego ciasta formuję kuleczki wielkości orzecha laskowego i wrzucam je do gotujacego się bograczu) W razie potrzeby uzupełnic wodą. Bogracz powinien być gęsty i nie wodnity ot taka trochę gęściejsza zupa gulaszowa. Spożywać z pieczywem.
asia77
luna
Natala1210
eli_555
Sarenka
kleofas
montajka
No comment :)
zewa
amadeo