pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Bogracz z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny bogracz na obiad i nie tylko

Bogracz z papryką

Składniki:

Bogracz z papryką

 

  • 1 kg mięsa z szynki wieprzowej
  • słoik papryki czerwonej
  • malutki słoik żółtej i zielonej papryki
  • pół kilograma pieczarek (usmażyć na tłuszczu)
  • ogórki konserwowe- 3 sztuki (pokroić w krążki)
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • papryka ostra i słodka z torebki

Sposób przygotowania:

Bogracz z papryką
Mięso usmażyć na tłuszczu. Cebulkę zrumienic i dodać do mięsa. Smażyć ok. 20 minut. Zalać 1,5 l wody i gotować. Pod koniec dodać usmażone pieczarki, paprykę pokrojoną w krążki, ogórki i chwilę pogotować. Przyprawić solą i pieprzem, papryką z torebki. Zatrzepać mąką.