Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Bombowe mielone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczone w piekarniku kotlety mielone pod inna odsłoną, warto wypróbować, kotlety są pyszne. Kotlety które możemy przygotować na niedzielny, świąteczny obiad.

Bombowe mielone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bombowe mielone

 

Sposób przygotowania:

Bombowe mielone

ETAP 1:

Bombowe Mielone

1. Cebule obieramy, kroimy w grubsze krążki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą oraz pieprzem.

ETAP 2:

Bombowe Mielone

2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Robimy z masy mięsnej kotlety wielkości krążka cebuli, lekko rozpłaszczamy. Układamy na każdym krążku cebuli.

3. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.

ETAP 3:

Bombowe Mielone

4. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę, każdy kotlet polewamy 1 łyżką ketchupu, układamy po plasterku pomidora i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.

5. Blaszkę ponownie umieszczamy w piekarniku i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.

ETAP 4:

Bombowe Mielone

6. Kotlety gotowe.

7. Smacznego.