Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety mieloneETAP 1:
Mięso najlepiej zmielić samemu na drobnym sitku. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie lekko odcisnąć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni.
Dodać do mięsa razem z bułką, rozgniecionym czosnkiem, jajkami i wszystkimi przyprawami.
Dobrze wymieszać, a jeżeli masa mięsna okaże się zbyt luźna można dosypać trochę bułki tartej.
ETAP 2:
Formować kotlety na grubość ok 1,5 cm, wszystkie tej samej wielkości.
Obtaczać w bułce tartej i układać jeden przy drugim na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min, przy czym w połowie pieczenia odwrócić kotlety na drugą stronę.
Podawać gorące. Smacznego :)
skuter5
Czekoladka 2