Gosialinda

Gosialinda

Kucharz
[Przepisów: 2]

Borowiacka polewka owocowo - warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Regionalne danie z pogranicza Kaszub i Kociewia

Borowiacka polewka owocowo - warzywna

Składniki:

Borowiacka polewka owocowo - warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Borowiacka polewka owocowo - warzywna
Owoce i grzyby oddzielnie namoczyć na 2 godziny.
Na rozgrzanej kuchence wstawić garnek z wodą, dodać namoczone grzyby i owoce, posolić i gotować do miękkości. Śmietanę, mąkę i jajko roztrzepać i wlać do gotującej się zupy, cały czas mieszając, aby się nie zwarzyła. Doprawić do smaku solą i cukrem. Pyszna zupa Wigilijna. Kiedyś jadano ją z gotowanymi ziemniakami.