iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Borowikowa na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra zupka na masełku z makaronem

Borowikowa na masełku

Składniki:

Borowikowa na masełku

 

  • 1 garść borowiki suszone,
  • 2 łyżki masło,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • śmietana 18 proc,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szt pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Borowikowa na masełku
Grzyby suszone moczymy przez noc .Następnie obgotowujemy . Studzimy i siekamy . Wywar z gotowania grzybów zostawiamy w garnku . Posiekane grzyby podsmażamy na maśle dodając obraną i posiekana cebulę i startą na tarce pietruszkę-1/2 sztuki .Smażymy podlewamy wywarem z gotowania grzybów. Dusimy ,uzupełniamy woda i reszta wywaru .Doprawiamy kucharkiem lub inną przyprawą uniwersalną ,pieprzem ,solą do smaku .Dodajemy makaron gotujemy jeszcze z 5 min . Na koniec zaciągamy śmietaną .