ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Borówki z błonnikiem i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wartościowa przekąska z borówek amerykańskich z dodatkiem jogurtu naturalnego i błonnika

Borówki z błonnikiem i jogurtem

Składniki:

Borówki z błonnikiem i jogurtem

 

  • pudełeczko borówki amerykańskiej (jeśli dobrze pamiętam jest to zwykle 125g)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczka nierafinowanego cukru trzcinowego
  • takiego z pudełka, można kupić z w supermarketach, jest to dodatek do mleka, jogurtu itd.)

Sposób przygotowania:

Borówki z błonnikiem i jogurtem
Borówki myjemy (należy pamiętać kupując borówki,że muszą być jędrne i soczyste, a nie wysuszone i pomarszczone), przekładamy do miseczki, dodajemy ulubiony jogurt naturalny (ok. 3 łyżek) oraz cukier trzcinowy, w razie gdyby borówki były za kwaśne można dodać więcej. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec borówki posypujemy błonnikiem i pyszna przekąska gotowa. Smacznego :)