lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Borówkowe drożdżówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Drożdżowe bułeczki z nadzieniem borówkowym

Borówkowe drożdżówki

Składniki:

Borówkowe drożdżówki

 

Sposób przygotowania:

Borówkowe drożdżówki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru.letnim mlekiem i łyżką mąki.Zaczyn odstaw do wyrośnięcia.Następnie dodaj mąkę,roztopione masło,żółtka,cukier i wyrób ciasto. Wyrabiaj ciasto do tego momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstaw w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Cisto rozwałkuj podziel na kawałki na środku każdego układaj borówki i formuj bułeczki.Smaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp z wierzchu makiem. Piecz je około 30 minut w temperaturze 190 st.