Sposób przygotowania:
Botwinka do ziemniaków lub z jajkiem
Na początku gotujemy bulion mięsny ub warzywny ok 1L.
Botwinkę dokładnie myjemy i kroimy a następnie podduszamy na łyżce oliwy.
Dodajemy botwinkę do bulionu.
Następnie dodajemy pokrojona zielona cebulkę oraz natkę pietruszki, lubczyk, koperek- zagotować.
Doprawić solą i pieprzem oraz ząbkiem czosnku.
Na koniec dodajemy 3 lyzki smietany 1 szkl zakwasu buraczanego lub troszke octu jabłkoweo.
Podajemy z jajkiem na twardo lub mlodymi ziemniakami
Botwinkę dokładnie myjemy i kroimy a następnie podduszamy na łyżce oliwy.
Dodajemy botwinkę do bulionu.
Następnie dodajemy pokrojona zielona cebulkę oraz natkę pietruszki, lubczyk, koperek- zagotować.
Doprawić solą i pieprzem oraz ząbkiem czosnku.
Na koniec dodajemy 3 lyzki smietany 1 szkl zakwasu buraczanego lub troszke octu jabłkoweo.
Podajemy z jajkiem na twardo lub mlodymi ziemniakami