Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Botwinka light

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup :)

Botwinka light Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Botwinka light

 

Sposób przygotowania:

Botwinka light
Botwinkę przebieramy (tzn. usuwamy zwiędnięte liście, obieramy malutkie buraczki i ucinamy korzonki) i dokładnie myjemy. Pozostałe warzywa obieramy i również myjemy. Wszystkie warzywa kroimy drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz pieprz, przykrywamy i stawiamy na ogień. W momencie gdy zupa się zagotuje uchylamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą ugotowane. Doprawiamy solą. Można dorzucić posiekaną pietruszkę i podać z jajkiem.
Botwinka light
Warzywa zalane wodą.
Botwinka light
Warzywa w trakcie gotowania.
Botwinka light
Gotowe!
Botwinka light
Zbliżenie.