Sposób przygotowania:
Botwinkowe małe co nieco z jajkiem
Botwinkę obrać, oczyścić dobrze wypłukać.
Pokroić w mniejsze kawałki.
Włożyć do garnka ,dodać obraną pokrojoną w plastry marchewkę oraz obrane opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować około 15 minut.
Następnie zmiksować blenderem wlać 2 szklanki bulionu i gotować jeszcze około 15 -20 minut, doprawić do smaku pieprzem solą oraz octem i cukrem.
Na koniec zupę zagęścić wodą z mąką oraz zabielić śmietaną.
Posypać poszatkowaną natką pietruszki i koperkiem.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Pokroić w mniejsze kawałki.
Włożyć do garnka ,dodać obraną pokrojoną w plastry marchewkę oraz obrane opłukane pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować około 15 minut.
Następnie zmiksować blenderem wlać 2 szklanki bulionu i gotować jeszcze około 15 -20 minut, doprawić do smaku pieprzem solą oraz octem i cukrem.
Na koniec zupę zagęścić wodą z mąką oraz zabielić śmietaną.
Posypać poszatkowaną natką pietruszki i koperkiem.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
gusia1000