Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Barszczyk z botwinki z jajkiem i ziemniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Doskonała propozycja na szybki, niedrogi i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Barszczyk z botwinki z jajkiem i ziemniakami

Składniki:

Barszczyk z botwinki z jajkiem i ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z botwinki z jajkiem i ziemniakami
1.Botwinkę razem z buraczkami dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą. Wsypuję przyprawę uniwersalną i gotuję na małym ogniu około 45 minut. Do wywaru wlewam śmietanę oraz sok z cytryny. Gotuję 5 minut. Barszczyk doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

2.Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w plasterki. Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.

3.Ugotowane ziemniaki wykładam na talerz. Wlewam barszczyk i dodaję jajko.