Sposób przygotowania:
Barszczyk z botwinki z jajkiem i ziemniakami
1.Botwinkę razem z buraczkami dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą. Wsypuję przyprawę uniwersalną i gotuję na małym ogniu około 45 minut. Do wywaru wlewam śmietanę oraz sok z cytryny. Gotuję 5 minut. Barszczyk doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2.Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w plasterki. Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
3.Ugotowane ziemniaki wykładam na talerz. Wlewam barszczyk i dodaję jajko.
2.Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w plasterki. Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
3.Ugotowane ziemniaki wykładam na talerz. Wlewam barszczyk i dodaję jajko.
Nina W.